Juniori i stručni štab Srbije (©rss.org.rs)
Juniori i stručni štab Srbije (©rss.org.rs)

Kreće juniorsko EP: Orlići na startu žele iznenađenje, Islanđani su favoriti

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 12:01

“Sve prognoze su na strani rivala, ali ja mislim da ova naša ekipa ima izuzetno jak karakter i želi da pokaže našoj javnosti i svima u Srbiji koji vole rukomet da nismo uzalud dolazili ovamo i da ćemo ozbiljno da uđemo u ovaj meč”, rekao je selektor Đorđe Teodorović

Juniorska reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu od 7. do 17. jula 2022. godine u Portugaliju. Na otvaranju šampionata rival Orlićima biće uvek neugodni Island. Izabranici selektora Đorđa Teodorovića su završni deo priprema obavili u Španiji, gde su odigrali dva prijateljska sureta, sa domaćinom Španijom i sa reprezentacijom Crne Gore.

Selektor Teodorović se osvrnuo na pripremni period u Vigu i analizirao poslednje kontrolne mečeve naše reprezentacije.

Izabrane vesti

Period proveden u Vigu bio pun pogodak. Imali smo nekoliko treninga i dve veoma važne prijateljske utakmice. Prva je bila protiv Španije koja je definitivno jedna od najvećih kandidata za osvajanje titule na Evropskom prvenstvu. Španci su izuzetni u ovom momentu, gaze preko svih. Nemce, koji su zvanični evropski prvaci su pobedili u trening utakmici sa pet golova razlike. U drugoj utakmici protiv Crne Gore imali smo loše otvaranje, ali posle uvodnih deset, petnaest minuta se jasno videlo da smo kvalitetom bolji. Napravili smo odličnu seriju pre odlaska na odmor i u drugom poluvremenu pokazali da je naša ekipa snažnija i bolje ukomponovana od Crne Gore. Zabeležili smo pobedu od pet golova razlike. Sa entuzijazmom i verom u ono što radimo ulazimo u prvu utakmicu. Ova aklimatizacija u Španiji, u Vigu koji je veoma blizu Porta je bila pun pogodak. Mogli smo da imamo dvoljno vremena u okruženju koje je slično onome na takmičenju”, rekao je prošle sezone trener kragujevaćkog Radničkog, a od naredne niškog Železničara.

Srbija će u okviru grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu odmeriti snage sa selekcijama Nemačke, Islanda i Italije, a našu selekciju već danas (18.00) očekuje prvi susret u grupi sa selekcijom Islanda.

U Portu smo smešteni sa ostalim ekipama iz naše grupe. Imali smo video analizu i večernji trening, tako da ćemo potpuno spremni ući u duel sa Islandom. Ovo je za nas najvažnija utakmica na šampionatu. Islanđani su u punoj formi, osvojili su Skandinavija Open gde su počistili Dance, Norvežane, igrali nerešeno sa Šveđanima. U zanosu su, imaju mnogo kvalitetnih igrača. Sve prognoze su na strani Islanda, ali ja mislim da ova naša ekipa ima izuzetno jak karakter i želi da pokaže našoj rukometnoj javnosti i svima u Srbiji koji vole rukomet da nismo uzalud dolazili ovamo i da ćemo ozbiljno da uđemo u ovaj meč. Baš zbog važnosti te prve utakmice želimo da damo sve od sebe i izborimo dobar rezultat koji bi nas vodio u drugi krug takmičenja i među osam najboljih ekipa u Evropi”, istakao je Teodorović.

18.00: (1,35) Island (8,50) Srbija (4,00)

Šesnaest selekcija je podeljeno u četiri grupe preliminarne faze takmičenja. U grupi A se nalaze Španija, Španija, Portugal, Norveška i Poljska, Grupu B čine Slovenija, Danska, Mađarska i Farska Ostrva, u Grupi C snage će odmeriti Hrvatska, Francuska, Švedska i Crna Gora, dok se u Grupi D nalaze Nemačka, Island, Italija i Srbija.

15.30: (1,80) Slovenija (8,00) Mađarska (2,35)

Na Evropsko prvenstvo u Portugalu su otputovali sledeći igrači: Marko Mrdović, Uroš Simić, Miloš Kos, Jovan Mirković, Marko Tasić, Nikola Perić, Mateja Dodić, Mirko Podunavac, Dušan Šmigić, Veljko Čabrilo, Nikola Stamenković, Stefan Dodić, Lazar Barbatesković, Branko Predović, Luka Rogan, Boško Stanisavljević, Savo Zekić i stručni štab juniorske selekcije - selektor Đorđe Teodorović, pomoćni trener David Rašić, demonstrator Dušan Petrović, fizioterapeut Aleksandar Petković. Šef delegacije je Zoran Tijanić.

Sve utakmice sa takmičenja mogu se pratiti uživo na EHF TV.

JUNIORSKO EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – 1. KOLO

Četvrtak

13.00: (1,15) Danska (12,0) Farska Ostrva (6,75)

13.00: (1,05) Švedska (18,0) Crna Gora (13,0)

15.30: (1,05) Nemačka (8,00) Italija (13,0)

15.30: (1,80) Slovenija (8,00) Mađarska (2,35)

18.00: (1,35) Island (8,50) Srbija (4,00)

18.00: (1,07) Španija (16,0) Norveška (11,0)

20.30: (6,75) Hrvatska (12,0) Francuska (1,15)

20.45: (1,17) Portugalija (12,0) Poljska (6,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara